Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

søndag 12. august 2012

Utstyret

Vi startet med å bestille en Beer Brew 30 inkl. sirkulasjonspumpe fra www.olbrygging.no:

BB30
Sirkulasjonspumpe

Denne var i hus 2. juli:


Deretter hadde man et konstituerende styremøte hvor stiftelsesdokument for bryggerlauget ble utformet og undertegnet av medlemmene 12. juli:Bortsett fra litt slanger og koblinger til kjøling samt småting som vekt, spruteflaske og isolasjon med reimer til kokeren manglet vi en del nødvendig utstyr før vi kunne gå i gang med produksjonen.

Neste skritt ble dermed å tråle ulike leverandører for å finne det man trengte til riktig pris. Fortrinnsvis èn bestilling fra èn leverandør, for å spare inn på porto og div. omkostninger med forsendelse. Vi endte opp med en bestilling fra www.bryggselv.no, der følgende ble bestilt:


Mens man ventet på forsendelsen fant man ut at man manglet et par ting til: En skikkelig meskeåre samt en målestav for å kunne ca-beregne volumet til innholdet i BB30. Det var tid for tresløyd:


11. august ble forsendelsen fra bryggselv.no avhentet på Posten (strengt tatt på post-i-butikk hos Spar, men... Nuvel...). To stk schwææære pappesker, ingen av de merket med glass, forsiktig eller lignende. Bange anelser lurte sammen med uglene i mosen da blant annet 96 glassflasker residerte i disse eskene.

Vel hjemme ble eskene åpnet og så langt ser det meget lovende ut med tanke på flaskene (det vil si: Har ikke gått igjennom den ene esken der flestepartene av flaskene er lagret, men hører ingen lyd av knust glass og emballasjen ser solid ut). Her er sakene:

Da gjenstår bare å handle ingredienser, så er vi i gang med første batch! Bryggedag: 1. september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar