Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

onsdag 24. april 2013

En ny brygger + humle

En liten stund siden forrige oppdatering fra bryggerlauget. Bryggemessig har det ennå ikke skjedd stort, men sett bort i fra det skjer det litt saker og ting. En ny potensiell brygger har for første gang sett verdens lys! Om kort tid får han en fetter, fra en annen tredjedel i bryggerlauget. Viktig å holde rekrutteringen i gang! :)


Martin, ca. 5 uker

I siste liten for sesongen bestemte undertegnede seg for å bestille opp noen humlerøtter, eller rhizomes, for å forsøke å få til en liten avling på sikt. 2. april ble bestilling sendt til Willingham Nurseries på en East Kent Golding og en Northern Brewer (hadde i utgangspunktet tenkt meg en Cascade og muligens noe annet også, men sent ute som jeg var så ble det nå en gang slik).

De ankom snaue 8 dager senere, pakket som på bildet (samt i en bobleplastkonvolutt). Foreløpig er våren treig på Sør-Østlandet, så de bor i vått avispapir i en lukket plastpose i kjøleskapet. Så snart nettene er frostsikre blir det å få de i jorda. 

Hop rhizomes

Northern BrewerEast Kent Golding

Neste bryggedag blir etter planen førstkommende lørdag, da skal batch #6, tjekkisk pilsner, brygges. Vi satser på en rendyrket smak med 100% pilsner malt og kun Saaz humle, gjæret på Saflager S-23 (da det er det vi har av lagergjær tilgjengelig).

Det gledes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar