Last things first: RB batch #01 målte 7 Brix => 1.013 SG. Regner med den er klar nå, lar den stå et par dager til før den går på fat.
Dernest gårsdagens brygging: Med one man down due to the flu', var vi to stk glade mandagsbryggere som skulle i gang med en hybrid; Cream Ale. Nærmere bestemt "Weed, feed and mow" fra "Brewing Classic Styles". Oppskriften ble justert opp fra 5 gallon til 25 liter, samt at Liberty ble erstattet med Vanguard, siden man ikke klarte å oppdrive Liberty.
Oppskrift som følger:
Weed, feed and mow
Cream Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 6.697
Total Hops (g): 55.26
Original Gravity (OG): 1.064 (°P): 15.7
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 6.51 %
Colour (SRM): 4.1 (EBC): 8.1
Bitterness (IBU): 22.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
2.829 kg Weyermann Pale Ale Malt (42.24%)
2.829 kg Weyermann Pilsner (42.24%)
0.592 kg Flaked Rice (8.84%)
0.447 kg Cane Sugar (6.67%)
Hop Bill
----------------
36.8 g Vanguard Pellet (5.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
18.4 g Vanguard Pellet (5.7% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
Misc Bill
----------------
10.0 g PH 5.2 @ 60 Minutes (Mash)
10.0 g Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 67°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05
Recipe Generated with BrewMate
Kjørte en 90 min mesk, samt en 90 min kok pga pilsnermaltinnhold. Endte på en OG på 1.055 og ganske nøyaktig 25 liter brygg. Bilder:
Innmesk
Den glade brygger gjør et forsøk på rengjøring av maltrør
Nesten der...
Se så ja!
Dorkesmilet
Poseboy
..og etter endt brygging og tilhørende rengjøring skulle den ene av bryggerne sette snuten hjemover. Dog viste det seg noget vanskelig da nøklene var innelåst i bilen. Snarrådig ble en jernrive tilegnet fra garasjen, og taklukefiskingen var i gang:
Patience is key / gets the key
Victory is mine!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar