Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 1. april 2014

Prosjekt styreskap: Modding av IKEA medisinskap

Har en langsiktig plan om å lage et slags styringsskap etter mal fra The Electric Brewery, noe modifisert da vi ikke trenger alle komponentene de bruker. Anyways, første skritt (etter å ha laget en plan og tegning) er et skap som kan huse spetakkelet. Kjører en (i hvert fall delvis) budsjettutgave, og gikk dermed for et medisinskap fra IKEA, noe flere andre på Norbrygg-forumet har brukt med hell.

Skapet kommer med to hyller innvendig, samt to i døren. Ingen av disse er særlig interessante til dette formålet, så de måtte ut. Det er mindre av tips og bilder på Norbrygg-forumet angående hvordan disse hyllene skal fjernes på enklest/best/mest skånsomme måte. Dermed var det fritt fram med Leatherman, hammer, skrujern og avbiter. Here goes:

Skapet slik det kommer fra IKEA

Interiør, urørt

Detaljer innside av skapdør

Detaljer innside av skap

Detaljer hylle innside

Detaljer hylle dør


For å kunne planlegge komponentplasseringen uten å måtte dra fram skapet i tide og utide lagde jeg kjapt en mal av skapdøren av A4 kopiark og litt teip ;)


Samt kuttet til de ulike komponentene i 1:1 slik at jeg kunne leke litt med plasseringen:


Så til (hær)verket. Jeg bestemte meg for å starte med hyllene i døra først. Litt usikker på hvordan det hele var festet startet jeg friskt med en Leatherman og begynte å bøye og rikke litt på hylla ("bare å bende og rikke litt" var løsningen på å fjerne hyllene på Norbrygg-forumet, noe jeg ikke opplevde var en bare-bare-opplevelse):

Forsøk på fjerning av hylle i skapdør

Den ene delen av hylla er her fjernet

Det jeg kan opplyse om er at hyllene er poppet/festet til skapdøren med tre små nagler (gjelder også hyllene på innsiden av skapet). Det er stort sett det de sitter fast i, samt lakken.

Her er hele den ene hylla fjernet

Merker på fremsiden av skapdør etter at hylla er bendt, vridd og vrengt (og naglene dermed trukket inn mot skapet)

Etter at første hylle var fjernet, skiftet jeg taktikk: Nå var planen å bøye løs festet i kanten av skapdøra, bøye over- og underkant av hylle ut (slik at man fikk én flate man kunne ta tak i med tang), og vri og bøye til hele hylla løsnet fra naglene:

Kantene på hylla er bøyd sammen og kantene er løsnet
Dette viste seg å være en langt bedre metode, så hylle nummer to gikk mye kjappere å fjerne enn den første.

Merker i front av skapdør etter fjerning av hyller
Nå var man rutinert og finsliping av taktikken kunne begynne! Fram med meisel (egentlig skrujern) og hammer! I tillegg til siste metode gikk jeg nå løs på lakken slik at denne var ferdig sprukket, noe som gjorde at hyllene løsnet enda lettere.

Første hylle inne i skapet er fjernet

Alle hyller er nå fjernet

Det er litt blikkenslagerjobb for å rette ut kantene på skapet, samt pusse ned lakk der hyllene har stått. Jeg har uansett en plan om å grunne og lakkere skapet, så dette var uansett en jobb jeg skulle gjøre. Neste steg blir å pusse skapet samt feste jordingspunkt og muligens en bakplate inne i skapet. To be continued...

1 kommentar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ

    SvarSlett