Bohemian Pilsner
Batchstørrelse: 40 liter
Mesketemp: 66-67 grader C
Koketid: 90 minutter
OG: 1.056
IBU: 45
Grøpp
94,1 % Pilsnermalt
5,9 % Carapils
Humle
Saaz 20,9 IBU @ 60 min
Saaz 19,5 IBU @ 30 min
Saaz 4,5 IBU @ 10 min
Saaz 1,4 g/l @ 0 min
Gjær
WLP800 (2 pk, 5 liter starter)
Øvrige tilsetninger
Vannjustering (CaCl og CaSO4)
Gjærnæring
Whirlfloc
Etter en god times mesking og godt over timen med skylling, endte det opp med 47 liter @ 1.054 til kok (meskeeffektivitet på ca 73%). Mye humle i denne pilsneren, så det ble en del tap til trub etter endt kok. Siden brønnvannet holder litt høyere temperatur på denne tiden av året valgte jeg å kjøle til 20 grader C og sette til kjøl over natten for å pitche dagen derpå. 35 liter @ 1.060 (brygghuseffektivitet på ca. 60%) står nå til gjæring på 10 grader C.
Omsider ble oksygenflaska mi tom også, det har tatt en god stund, så der var det mye valuta for pengene :)
Litt forfriskninger... |
Preboil OG |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar