Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

onsdag 2. desember 2020

Hei bryggerom, er det her du er?

Tredje bloggpost i 2020, og vi skriver 2. desember. Det er jo bare trist, men kan jo også beskrive bryggeåret 2020 til en viss grad for min del. Det har selvsagt blitt brygget øl i år også, men takten ble vel slått om litt da pandemien gjorde sitt inntog i mars. Vanligvis bruker det å bli brygget til festlige sammenkomster både på sommeren, høsten og i høytidene, men i år har jo slike sammenkomster ikke vært tillatt. I tillegg blir det ikke noe Norsk Ølfestival rett over nyttår heller... Eget konsum forsvarer ikke (på noen som helst måte) de store volumene, så det har blitt sporadisk brygging med påfyll av inspirasjon fra Vinmonopolet i stedet. I tillegg er man i innspurt på en masterutdanning som også krever sitt på kvelder og i helger.


Nuvel. Humlesesongen 2020: Sommeren spilte oss nok en gang et puss, og det som så ut til å bli en bra sesong på vårparten/forsommeren stoppet brått opp med forholdsvis grå sommer og høst. Resultatet ble dermed så begredelig at jeg ikke en gang tok meg bryet med å høste inn humlene. Så 0 gram i utbytte i år altså.


Cannularprosjektet: Føler at jeg har den innstillingen som man bør/skal ha her, men opplever stadig litt trøbbel iblant. Tror x-faktoren ligger i presset man bruker på hendelen når boksene forsegles. Vanskelig å bruke nøyaktig samme trykk og tid for hver gang, noe som resulterer i blandede resultater. For eget bruk er det forsåvidt "godt nok", men det er lite trivelig å gi bort bokser som enten blir daue over tid, eller i verste fall lekker. Dermed har ikke boksrevolusjonen blitt som tiltenkt. Det går nok mot å selge denne for en liten slant, og investere i en Oktoberdesign-maskin.Ellers ble det litt brygging av øl igjen i går, må hurtiglage en IPA for julesesongen da fatet er tomt. Så også mitt snitt til å bli kvitt noe annet malt og humle, og lagde 10-12 liter med "restestout" som kan nytes utover vinteren.

Ser frem til Covid-vaksine og et lysere år - på alle måter - i 2021 :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar