"JulePorter"/"Christmas Porter" ble flasket med en FG på 1.028. Noe høyere FG enn det man hadde planlagt, men slik er det jo ofte. Det ble totalt 18 liter brygg som i dag fant nytt hjem i de lange, slange brune (hvis det er lov å si).
Vi var en brygger short i dag, men fikk besøk av Ole og Erik som bivånet mesteparten av prosessen :)
Der vaskes
I forbindelse med sukkerlaken fant vi ut at det kunne være nyttig å få merket opp litermål på gjæringsbøtta
Linet opp klar til flasking
Flasketreet er klart, det er også 18 liter porter
Sukkerlake til karbonering
Final gravity
Da vi tilsatte appelsin under kokingen tenkte vi ikke på å ha dette i humlepose eller lignende. Dermed ble det noe uønskede elementer som vi valgte å fjerne ved hjelp av silen
Porter
Porter
Den glade brygger 1
Den glade brygger 1 og 2
Klar til flasking
Desinfisering av flasker
Desinfisering av flasketapper
En besøkende som kalte seg inspektør ville gjerne kontrollere temperaturen på det meste
Temperaturkontroll av stekeplate...
Den andre besøkende nøyde seg med kaffe
Den første porteren tappes
Plutselig løsnet flasketapperen fra krana, og vi fikk en del porter der den ikke skulle være...
Litt griseri må man regne med..
En del av resultatet
Etiketten
hvor får dere etiketten fra?
SvarSlettOg anbefaler dere å kjøpe beer brew 30? vurderer enten å kjøpe den eller en vanlig kjele med meskepose osv.
SvarSlettHei Martin!
SvarSlettEtikettene lager vi selv og skriver ut på laserprinter. Angående anbefaling av BB30: Det er en veldig grei begynnelse for aspirerende all grain-bryggere! Den lar seg også inkorporere som f.eks. HLT dersom du i fremtiden vil utvide bryggeriet (som vi har gjort). Så ja, jeg kan godt anbefale BB30. Har du dog mye midler, er det like greit å investere i flere kjeler fremfor en BB30.