Bayeren har fått en diacetyl rest og lagres nå på gjæringsfat ved 3-5 grader Celcius. Planen var i utgangspunktet å flaske denne samtidig med at vi lagde en Stout, men vi slår heller to fluer i en smekk og flasker begge når Stout'en er klar. Dagens oppskrift:
Stuttjukken Dry Stout
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 5.680
Total Hops (g): 45.00
Original Gravity (OG): 1.052 (°P): 12.9
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 5.11 %
Colour (SRM): 43.7 (EBC): 86.1
Bitterness (IBU): 39.1 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
5.000 kg Weyermann Pale Ale Malt (88.03%)
0.680 kg Weyermann Carafa II (11.97%)
Hop Bill
----------------
30.0 g Northern Brewer Pellet (10.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
15.0 g Cascade Pellet (5.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
Misc Bill
----------------
5.0 g PH 5.2 @ 60 Minutes (Mash)
10.0 g Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Danstar Nottingham
Recipe Generated with BrewMate
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 25.0
Original Gravity (OG): 1.052 (°P): 12.9
Total Water Required (L): 34.05
Mash----------------
Total Grain (kg): 5.680
Grain Temp (°C): 25.0
Strike Water (L): 19.88
Grain Absorbtion (L/Kg): 0.90
Water / Grain Ratio (L/Kg): 3.50
Desired Mash Temp (°C): 67.0
Strike Water Temp (°C): 71.8
Total Mash Volume (L): 25.56
Sparge
----------------
Sparge Water (L): 14.17
Sparge Deadspace (L): 0.00
Desired Sparge Temp (°C): 75.0
Sparge Water Temp (°C): 87.5
Boil
----------------
Top up Water added to Kettle (L): 0.0
Wort Volume before Boil (L): 28.9
SG before Boil: 1.048 (°P): 11.9
Boil Length (Minutes): 60.0
% Evaporation per Hour (5-15%): 10.0
Wort Volume after Boil (L): 26.0
SG after Boil: 1.052 (°P): 12.9
Losses to Trub and Chiller: 0.0
Final Volume (L): 26.0
After Cooling (4% loss): 25.0
Brew Day Sheet - Generated with BrewMate
Fremdeles innendørs brygging pga temperaturen ute. Det funker fint selv om litt ventilasjon hadde vært å foretrekke. Bryggingen gikk etter planen, med oppstart kl 09:00 og avsluttet ca kl 15:00. Det ble i underkant av 22 liter og en OG på 1.060, altså rundt 77 % effektivitet. Som vanlig litt mindre volum enn beregnet :)
Noen photos:
Innmesking
Der kokes (og der grises tydeligvis)
Original Gravity
Den splitter nye "gjærrehydreringsmodulen"
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar