Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

lørdag 2. februar 2013

Batch #05 - Stout


Bayeren har fått en diacetyl rest og lagres nå på gjæringsfat ved 3-5 grader Celcius. Planen var i utgangspunktet å flaske denne samtidig med at vi lagde en Stout, men vi slår heller to fluer i en smekk og flasker begge når Stout'en er klar. Dagens oppskrift:


Stuttjukken Dry Stout
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           25.0 
Total Grain (kg):         5.680 
Total Hops (g):           45.00 
Original Gravity (OG):    1.052  (°P): 12.9 
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3 
Alcohol by Volume (ABV):  5.11 % 
Colour (SRM):             43.7   (EBC): 86.1 
Bitterness (IBU):         39.1   (Average) 
Brewhouse Efficiency (%): 75 
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
5.000 kg Weyermann Pale Ale Malt (88.03%) 
0.680 kg Weyermann Carafa II (11.97%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Northern Brewer Pellet (10.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.2 g/L) 
15.0 g Cascade Pellet (5.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L)

Misc Bill
----------------
5.0 g PH 5.2 @ 60 Minutes (Mash) 
10.0 g Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes. 
Fermented at 20°C with Danstar Nottingham

Recipe Generated with BrewMate

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):                   25.0 
Original Gravity (OG):            1.052  (°P): 12.9

Total Water Required (L):         34.05

Mash----------------
Total Grain (kg):                 5.680 
Grain Temp (°C):                  25.0 
Strike Water (L):                 19.88 
Grain Absorbtion (L/Kg):          0.90 
Water / Grain Ratio (L/Kg):       3.50 
Desired Mash Temp (°C):           67.0 
Strike Water Temp (°C):           71.8 
Total Mash Volume (L):            25.56

Sparge
----------------
Sparge Water (L):                 14.17 
Sparge Deadspace (L):             0.00 
Desired Sparge Temp (°C):         75.0 
Sparge Water Temp (°C):           87.5

Boil
----------------
Top up Water added to Kettle (L): 0.0 
Wort Volume before Boil (L):      28.9 
SG before Boil:                   1.048  (°P): 11.9 
Boil Length (Minutes):            60.0 
Evaporation per Hour (5-15%):   10.0 
Wort Volume after Boil (L):       26.0 
SG after Boil:                    1.052  (°P): 12.9 
Losses to Trub and Chiller:       0.0 
Final Volume (L):                 26.0 
After Cooling (4% loss):          25.0

Brew Day Sheet - Generated with BrewMate


Fremdeles innendørs brygging pga temperaturen ute. Det funker fint selv om litt ventilasjon hadde vært å foretrekke. Bryggingen gikk etter planen, med oppstart kl 09:00 og avsluttet ca kl 15:00. Det ble i underkant av 22 liter og en OG på 1.060, altså rundt 77 % effektivitet. Som vanlig litt mindre volum enn beregnet :)

Noen photos:

Innmesking


Den herligste farge!


Der kokes (og der grises tydeligvis)

Alternativ ventilasjon

Original Gravity

Den splitter nye "gjærrehydreringsmodulen"






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar