Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

lørdag 11. januar 2014

SØL RB - Batch #08 - German Pilsener

I dag ble det brygget en tysk pilsner som jeg planlegger å sende inn til flaskekonkurransen i NM. Håper å få til innsending av bock, tysk pilsner, stout, IPA, DIPA og Steam/California Common, så det vil bli intens aktivitet i jan-mar.

Ikke stort å si om bryggedagen, den forløp uten særlig trøbbel. Ny ventilator sikret et mye bedre klima på bryggerommet, noe man er godt fornøyd med. OG endte noen poeng høyere enn hva som er typeriktig, på 1.055, noe man får skylde 90 min rullende kok og god fordampning på. Med teoretisk maksimum gravity på 1.075 gir dette ca 73,3 % effektivitet.

Ølet er pitchet 1 rør WLP830 (med 3,6 liter starter), og ble pitchet på ca 8 grader Celcius. Har festet "varmekabler" på gjæringsfatet tilkoblet temp.kontroller, og bøtta står nå og koser seg i ambient temp på ca 9-10 grader.

Fått mekket en ny logo til solobryggingen, av type ambigram. Kan leses opp-ned om man har ekstrem bratt flaskeføring! B)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar