Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

søndag 1. juni 2014

SØL RB #12 og 13 - Saison og pærecider

Etter en aldri så liten tørkeperiode var det dags å fylle opp reservene. Denne gangen forsøkte jeg meg på en saison, da min bedre halvdel ikke er særlig begeistret for Guds drikke, men under PF NM fikk hun smake en saison og denne falt faktisk i smak. Samtidig har jeg lenge lovt min svigerinne å lage noe fruktig, so here goes.

Noe knot med BeerSmith denne gangen, litt feilberegning på skyllevannsmengde. Medførte en preboil OG på nær katastrofale 1.040. Target OG var 1.060, så jeg bestemte meg for å kjøre skikkelig kok i 110 minutter i stedet for 90, i håp om en OG på over 1.050. Det gikk etter planen, og satt igjen med 19 liter med gravity på 1.052. Med sukkertilsetning ved endt koketid ble OG 1.059, ganske nær target. Bortsett fra det gikk bryggedagen uten nevneverdige hendelser.

Oppskrift fra Brewing Classic StylesI tillegg hadde jeg plukket med meg et pærecidersett fra Europris av samme type man kan kjøpe bl.a. hos Bryggeland. Det var en kjapp og lettvinn affære, og tok vel ca. 15 minutter ;) OG på 1.040

Saison og cider står nå og gjærer på 20 grader, har planer om å la cideren stå på denne temperaturen til den er ferdig utgjæret, mens saisonen skal jeg rampe opp naturlig og kjøre ytterligere økning mot slutten av gjæringstiden.


Cidersett: Hermetikkboks med noe melasse, cider tørrgjær og smakstilsetning som skal i før karbonering

En god dose sukker

Fruktmelasse?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar