Om oss
Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.
tirsdag 17. juni 2014
Status RB #12 - Saison
Tirsdag 17. juni gikk Saison'en på fat. FG målt til 1.007. Den har nå stått i 16 dager, der den startet på 20 grader C og økte naturlig til 22 grader under stormgjæringen, før jeg økte med én grad hver dag inntil jeg nådde 27 grader C. Der ble den stående resten av tiden før den fikk et døgn i kjøleskapet før tapping på fat. Første karbonerte smaksprøve til helgen! :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei. Flott blogg med bilder og forklarende tekster. Hvorfor gjærer du saison så høyt?
SvarSlett/dsjovik
Hei Dagfinn! Takk for det! Saison gjæres høyt da det er slik denne gjæren helst vil jobbe, og da får man ut potensialet, smaksmessig, fra gjæren. I Belgia er det ikke uvanlig å gjære opp mot, og over, 30 grader C. Sjekk litteratur fra f.eks. Jamil Zainasheff, og podcaster fra Brewing Network om stilarten (the Jamil show/Brew Strong)
SvarSlett