Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

søndag 10. august 2014

Ølkasser

For å bedre litt på plassen i kjelleren trengs det noen kasser til 0.5l flasker. Litt overkill å kjøpe dyre plastkasser når en kan lage de selv (og ser jo også litt bedre ut med trekasser i mine øyne). Lekte meg litt i Google Sketchup og fant noen gamle plankerester i uthuset, og snart hadde man en prototyp klar. Da var det bare å gjøre noen finjusteringer (blant annet gjøre den litt lavere), og avlegge den lokale trevarehandleren for å kjøpe litt materialer.

Prototyp

Prototyp

Prototyp

Prototyp

Prototyp


Handleliste

 • 5.03 meter kledningsbord gran (16x98 mm)
 • Treskruer (4x30 mm og 4x40 mm)
 • Kryssfinér
 • Drill, torxbit og 4 mm bor
 • Sag
Kledningsbord av gran ble valgt pga lav pris. Kryssfiinér fikk jeg gratis hos trevarehandelen, da jeg fant noen biter i avfallet deres (sponplater/gipsplater/annet er gjerne stroppet med metallbånd, og ofte ligger små kryssfinérbiter mellom stroppebånd og platene). Det er ikke store mengden kryssfinér som går med, så ikke noe vits i å kjøpe store mengder om man kan få det gratis ;)

Materialer

 Fremgangsmåte


1. Kapp til 7 plankebord på 44 cm, og 6 på 32,5 cm
2. Splitt to av bordene på 32,5 cm på midten (på langs)
3. Bruk tre av de lengste bordene og to av de korte og lag bunnen slik (husk å forbore):

4. Fest så to av de lengste bordene på langsidene, og se til at de stikker 3 cm nedenfor bunnen:
|Bunn ferdig
5. For å lage rammen til kortsiden, bruk de resterende korte bordene, samt de splittede bordene:
6. Fest så de siste lange bordene på langsiden, se til at de er festet 3 cm nedenfor toppen:

7. Skjær til kryssfinér som skillevegger (pass til med tomflasker). Du trenger 3 stk i lengderetningen og 4 i bredden for å lage skille til 20 flasker
8. Fiks ferdig! 2 kommentarer:

 1. Hei! Bygde 3 av disse i dag og skal bygge 5 til imorgen, takk for fint innlegg. Det er en ørliten feil i tegningen din hvor det står at det kun skal være 2 x av 49x325mm-bitene, det skal vel stå 4. Jeg brukte forøvrig 23x48 lekter istedenfor så slapp jeg å splitte, ble fint det også :)
  Tror også jeg skal lage en slags sokkel, eventuelt modifisere den av kassene som skal stå nederst i en stor stabel, ellers blir det veldig mye vekt på de to plankene som stikker 3cm ned.

  Keep up the good work!

  SvarSlett
 2. Det har du selvsagt helt rett i. 4, ikke 2 :)

  SvarSlett