Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

lørdag 14. mai 2016

Bryggedag 14.05.16

På tide å fylle fatene igjen, da det nylig gikk tørke i det siste fatet. Dagens program besto i brygging av en Farmhouse Ale ved navn "Tank 3277", inspirert av mitt postnummer (og en ikke helt ukjent amerikansk versjon i denne sjangeren), samt en engelsk mild med det passe cheesy navnet "Kom Mai, du skjønne Mild Ale".

Dobbeltbrygging hos meg er en øvelse i timing og god arbeidsflyt. Da var det ikke helt optimalt å ha med en rookie som assistent de første timene (da han var vel så opptatt av å leke postbil/bomstasjon/politi som å hjelpe sin far med bryggingen). Men tross litt forsinkelser i starten rodde man inn bryggedagen på 9 timer, inklusive vask og rydding. Innafor.

Har ennå ikke helt funnet sweetspoten på effekt på kokekjelen, får fremdeles for meget fordampning (endte på 17 liter mot planlagt 21). Testet å koke mild ale'n i BB30 koblet gjennom effektregulator med meget godt resultat: Passe rullende kok og også passe fordampning.

Ellers gjør sommervarmen seg gjeldende, og pga kjøleskap og fryseboks ligger temperaturen jevnt på 20 grader C, noe som er et par grader for mye. Heldigvis er naborommet mer forskånet og ligger på 17 grader C, dermed  bor gjæringsdunkene her.

Lille hjelper er med!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar