Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

mandag 16. mai 2016

Bryggeriforbedringer og humlesjekk

Dagen derpå en bryggedag gjør man seg noen ganger betraktninger på hvordan gårsdagen kunne vært effektivisert. I dag var en slik dag og det første jeg ville gjøre var å fikse en hurtigkobling for slange i lokket til BB30. Under kjøling kjører jeg vørter gjennom motstrømskjøler, via pumpe og tilbake i kjelen inntil ønsket temperatur er nådd. På andre kjeler har jeg hurtigkobling i toppen av kjelen, men altså ikke på BB30. Dette medfører litt ad hoc-festing av slange, noe som er litt scetchy dersom slangen skulle falle av...

Siden skroget på BB30 ikke er det tykkeste, valgte jeg å feste gjennomføring med hurtigkobling i lokket. Når jeg først var i gang gjorde jeg det samme på utslagsvasken, der returvannet fra kjøling ender opp. Ikke mer tvinger og klyper og andre Petter Smart-løsninger :)Etter at dette var på plass fikk jeg endelig laget en hylle i bunn av kjøleskapet, slik at det nå kan huse to gjæringsspann ved behov. Fra tidligere har jeg montert en stålplate midt i skapet. Denne fikk også nå ekstra støtte på sidene (jeg er ikke redd for at plata gir etter, men heller plastfestene i kjøleskapsveggene.Til slutt fikk jeg fikset skilt til humleplantasjen, satt opp disse samt foretatt en inspeksjon sammen med lille hjelper. Det er tydelig at godværet de siste ukene har gjort seg gjeldende :)


2 kommentarer:

  1. Meget bra humlegår du har fått deg

    SvarSlett
  2. Takk for det, begynner å ligne noe :) Bare venter på den store veksten nå så ;)

    SvarSlett