Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 16. august 2016

DIY: Stativ til motstrømskjøler

Motstrømskjøleren vår har vært festet under benkeplaten i bryggeriet. Ulempen med dette er at det er en kant i bordrammen slik at slange fra kokekjele til kjøler får en bøy oppover mot kjøleren, noe som skaper litt bryderi når man skal ha i gang vørterflyt under kjøling. Jeg bestemte meg derfor for å lage et stativ til kjøleren, inspirert av dette:


https://www.morebeer.com/products/counterflow-chiller-caddy.html


$120 + frakt og mva er i drøyeste laget, så dette må man klare å lage selv. Jeg har ikke bruk for feste til pumpe, ei heller en base (da mitt stativ skal stå fast og ikke være flyttbart i første omgang). Siden jeg ikke kan noe om sveising ble det en løsning med litt skruer og vinkler, noe som selvsagt blir penere om det er sveiset i stedet. Her er min Biltema-handleliste for dette prosjektet:


SUM: kr 159,50


Da min lokale Biltemaforhandler ikke hadde alle artiklene inne, og jeg "måtte" lage ferdig dette stativet i helgen, ble det til å lete opp alternative deler på bruket. Så min versjon ble enda billigere (=gratis), selv om den kanskje estetisk ikke ble noe mesterverk. Her er stativet:


Ferdig kappet og montert med foretrukne verktøy

Weldless ;)

En touchup med primer og Hammerite (av typen kjapt-og-gæli)

Ferdig montert


1 kommentar:


  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loan và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

    SvarSlett