Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 16. august 2016

DIY: Stativ til motstrømskjøler

Motstrømskjøleren vår har vært festet under benkeplaten i bryggeriet. Ulempen med dette er at det er en kant i bordrammen slik at slange fra kokekjele til kjøler får en bøy oppover mot kjøleren, noe som skaper litt bryderi når man skal ha i gang vørterflyt under kjøling. Jeg bestemte meg derfor for å lage et stativ til kjøleren, inspirert av dette:


https://www.morebeer.com/products/counterflow-chiller-caddy.html


$120 + frakt og mva er i drøyeste laget, så dette må man klare å lage selv. Jeg har ikke bruk for feste til pumpe, ei heller en base (da mitt stativ skal stå fast og ikke være flyttbart i første omgang). Siden jeg ikke kan noe om sveising ble det en løsning med litt skruer og vinkler, noe som selvsagt blir penere om det er sveiset i stedet. Her er min Biltema-handleliste for dette prosjektet:


SUM: kr 159,50


Da min lokale Biltemaforhandler ikke hadde alle artiklene inne, og jeg "måtte" lage ferdig dette stativet i helgen, ble det til å lete opp alternative deler på bruket. Så min versjon ble enda billigere (=gratis), selv om den kanskje estetisk ikke ble noe mesterverk. Her er stativet:


Ferdig kappet og montert med foretrukne verktøy

Weldless ;)

En touchup med primer og Hammerite (av typen kjapt-og-gæli)

Ferdig montert


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar