Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

fredag 16. september 2016

Humlehøsten 2016

Tok en liten befaring i humlehagen i går ettermiddag, og varmeperioden de siste ukene har tydeligvis satt fart i sakene. For første gang har bærer nå alle plantene kongler, dog er det de amerikanske variantene (Cascade som ble plantet i fjor, og Chinook som ble plantet i vår) som har flest kongler.


Årets oppsett med høy trellis har helt klart hjulpet på både vekst og utbytte, så det å få humleplantene opp i høyden er definitivt viktig. Både East Kent Golding og Northern Brewer har heller sparsomt med kongler, men artig å se at de endelig gir avkastning. Både Cascade og Chinook har mange kongler, så det kan bli en fin høsting.


Jeg har ennå ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal bruke disse; tørke og fryse, eller bruke direkte i kok og/eller tørrhumling. Mike Tonsmeire har testet å tørke humle i mikro med godt resultat, mulig jeg tester dette. Det blir daglig inspeksjon fremover nå for å finne ut når de er modne for innhøsting :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar