Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 25. oktober 2016

Åpning av Ølforsyningen i Kongsberg

Klokken 12 i dag åpnet Kongsbergs nye hjemmebrygger- og ølbutikk, Ølforsyningen, og jeg var på plass for å inspisere lokalene og ikke minst utvalget. Butikken ligger på Vestsida i Kongsberg, Myntgata 15, vis-a-vis Vinmonopolet (passende nok). Navnet Ølforsyningen er vel naturlig, da Kongsberg Melkeforsyning holdt til på samme adresse tidlig i forrige århundre.


Først og fremst var jeg interessert i hjemmebryggerdelen av butikken, og det virket som det meste av basisutstyr og -ingredienser var på plass. Ølforsyningen fører både tørrgjær og fersk gjær og kan skaffe til veie alt av varer som BryggSelv fører. Det vil være mulig å kverne malt på bestilling, men i begynnelsen må dette bestilles for henting neste dag, da et eget "kvernerom" ennå ikke er på plass.


Når det kommer til ølutvalget var det i grunn mye interessant, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Flere alkoholfrie varianter, pale ale, stouts, session IPA og surøl++. Etter hvert vil det også være mulighet for growlerfylling i butikken, med øl fra Kongsberg Bryggeri v/Micke Rydell. Ølforsyningen vil følge samme åpningstider som Vinmonopolet i Kongsberg.


Et meget sårt tiltrengt tilskudd til handelsstanden i byen, og midt i blinken for oss hjemmebryggere som bor eller jobber i Kongsberg. Support your local homebrew shop og løp og kjøp! :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar