Ingredienser
- 2 store kålhoder
- 6 spiseskjeer salt
- 2 norgesglass eller tilsvarende
- Tøystykke og strikk
- Ta av de ytterste kålbladene (skal brukes til slutt)
- Strimle kålen og legg alt over i en stor bolle
- Ha over litt og litt salt mens kålen knas og bankes (kan ta tid). Kålen skal slippe så mye væske som mulig.
- Legg etter hvert litt og litt kål i norgesglasset. Bank og trykk ned (gjerne med et mindre glass) for hvert lag. Viktig å få ut alle luftbobler. Etter hvert som man trykker ned og fyller på, vil væske sive over selve kålen (hvis ikke kan man lage en lake av vann og litt salt og helle over – det viktigste er at kålen ikke må være i kontakt med luft).
- Legg til slutt kålbladene på toppen og press ned slik at disse holder all kålen under væsken.
- Dekk til med tøystykke og strikk, og sett lunt i min. 2-3 uker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar