Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

mandag 23. januar 2017

Rapport fra PF 2017

Da var årets versjon av Publikumsfavoritt gjennomført, og her er en liten rapport fra dagen:
Etter å ha unnagjort de nødvendige milene inn til hovedstaden, ble det en snartur innom BryggSelv for å fylle på litt CO2, i tilfelle man skulle gå tom i løpet av kvelden. I stedet for å kjøre tilbake samme vei som jeg ankom (for å kjøre til Eventhallen), begikk jeg igjen tabben med å stole på Toyota sin utdaterte GPS. Dermed ble det en liten safari på Oslo øst før jeg slo av hele GPS'en og kjørte på instinkt. Vel fremme hastet jeg ned til Tjuvholmen for å møte noen kumpaner og kumpaninne på Døgnvill for burger og øl.


Et par timer senere dro vi oss opp til Eventhallen for opprigging før innslipp. Da jeg i år hadde skrellet ganske ned på standen, gikk opprigging meget raskt og effektivt og man kunne snart la ølet flomme. Måtte ta en kjapp smak på begge bidragene, da jeg ennå ikke hadde fått testet disse i karbonert tilstand. Umiddelbart kunne jeg si meg fornøyd med IPA'en, mens den New Zealandske pale ale'n var så som så. Jeg rakk å veksle noen ord her og der samt snike meg til noen få smaksprøver før innslippet var i gang. Det gikk ikke mer enn 10-15 minutter før det var relativt fullt i den innerste hallen der jeg sto. I år hadde jeg beklageligvis ikke med min bedre halvdel pga. influensa, så jeg hadde full hyre med betjening av to tappekraner samtidig som man forsøkte å prate litt øl med folk også. Heldigvis fikk man litt avlasting i baren av den godeste Per Buer, og andre bryggere tok med glasset mitt på rundtur i lokalet for påfylling :)


Rett etter at avstemningen var stengt tappet jeg siste dråpe av begge fatene, så timingen var i grunn rett så bra. Jeg hadde da litt tid til å vandre rundt før nedrigging måtte foretas. Som vanlig rakk jeg overhode ikke å smake på alt jeg hadde planlagt, men det er vel "the nature of the beast" når man skal servere i tillegg.


Når det gjelder tilbakemeldingene på årets bidrag ble det ganske raskt klart at Regulator sin koketid nok burde vært noe lengre, eventuelt kokt litt hardere, da DMS skinte igjennom her. Siden det var relativt beskjeden smak og aroma fra humla ble dette litt for tydelig. Men, bemerkelsesverdig mange synes dette var et godt øl også, så DMS-følsomheten (eller bevissthet på dette) er helt klart forskjellig. Retaliator fikk jevnt over gode tilbakemeldinger, og flere kom tilbake for nye serveringer. Det jeg fikk av konstruktiv tilbakemeldinger på denne (fra noen øldommere) var å flytte eller legge til mer humle i whirlpool-steget. Jeg vet ikke om denne kommer til å bli brygget igjen i samme form, men hvis den gjør det tar jeg med meg dette.


Resultatmessig har jeg ikke klart for meg hvor disse ølene endte, da det per nå ikke er publisert noen komplett liste, regner med denne kommer snart. Fikk heller ikke med meg opplesning av årets vinnere, da jeg var opptatt med nedrigging av stand. Men gratulasjoner går selvsagt ut til de som gikk til topps i årets konkurranse! :)


Noe som var nytt av året var stemmesystemet "Velsmakt". Dette fungerte slik at man gikk til en webside, anga sin personlige kode, og fikk så opp en liste over alle ølene der man kunne avgi stemme. Jeg synes dette var en klar forbedring fra tidligere års "polettstemming". Et par ting å sette fingeren på:
  • Vet ikke om det bare er brukeren (altså meg), men jeg fant ingen måte å få siden til å huske min personlige kode (bruker iPhone 6). Jeg måtte dermed knote inn den koden hver gang jeg skulle åpne applikasjonen, noe som var litt frustrerende
  • I og med at man nå ikke lenger har noen poletter å drasse på, kan det jo være at prosentdelen av stemmer totalt sett har gått ned (folk glemmer å stemme da de ikke blir påminnet om dette gjennom å ha poletter i lommene)? Mulig det finnes noe statisikk på dette, kunne vært artig å se
Siden det eksisterte storskjermer/projektert reklame på veggene, kunne det kanskje være en mulighet å kjøre opp restultatinfo på disse etter at speaker har lest opp vinnerne? Det er ikke alltid like lett å høre hva som blir sagt over høyttalerne.


Kort oppsummert: Flott arrangement, takk for i år! Gratulere alle som plasserte seg i konkurransen, vi sees til neste år! :)

EDIT: Da var resultatlistene offentliggjort, og jeg kan smykke meg med en 28. plass for IPA'en, og en mindre flatterende 87. plass for pale ale'n ;)


På vei!

Aker Brygge viste seg fra en flott side

Burger og øl!Rebellene
Tom er misførnøyd med telefonen

Venter på servering...Første øl tappet!Barhjelp ankommet!


God natt Oslo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar