På forhånd ble vi enige om en oatmeal stout med følgende oppskrift (40 liter):
- 9,5 kg Pale malt
- 0,4 kg Crystal 100
- 0,6 kg Pale Chocolate
- 0,4 kg Roasted barley
- 0,6 kg Victory malt
- 1,1 kg havregryn (1 pakke Bjørn fra AXA)
- Et par håndfuller med Carafa 2 (finkvernet, tilsatt siste 10 minutter i mesk)
- 100 gram East Kent Golding @ 60 minutter
- 2 pk WLP002 i en 2 liters starter
- Vannjustering: 12 gram CaCO3 i meskevann
I 11-tida dukket de første bryggerne opp, og mens vi ventet på resten ble maltet kvernet ferdig. I 12-tida var vi fulltallig og oppvarming av meskevann kunne ta til. Jeg hadde noen fat med diverse rester som skulle drikkes opp, så den første arbeidsølen ble tappet ikke lenge etter at meskevannet ble oppmålt.
Dagen forløp videre med en del venting på oppvarming av vann, mesking og koking, og ventetiden ble effektivt brukt til konsum av både innkjøpt og hjemmelaget brygg. Etter 6 timer med brygging var vi ferdig vasket og hadde nesten 40 liter havrestout til gjæring.
Effektiviteten ble en del bedre enn forutsett, så i stedet for en OG på 1.054 endte den på 1.072. En potensielt sterk stuttkjukkas her altså. Utover kvelden dukket et par karer til opp og det ble drukket og samtalet i godt lag til rundt midnatt da vi rundet av.
En trivelig dag og kveld som frister til gjentakelse!
Custom glassware for anledningen |
Sjokkmaskinen måtte frem! |
Custom coaster for anledningen (denne har tydligvis fått seg ei øl) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar