Ble veldig bra :) |
I går var det brygging av Belgisk Blond som sto på planen. Siden min bedre halvdel jobbet seinvakt tok jeg med meg odelsgutten i bryggeriet. Vi startet med fiskesuppemiddag mens meskevann varmet seg opp, og gøv deretter løs på kverning og innmesk. Det viser seg at det er en lovende brygger i gutten, relativt tålmodig og meget nysgjerrig på både lukter, smaker, prosess og utstyr :) Han holdt stand til midt i kokingen (ca kl 21), da var han godt på overtid, men ved godt mot.
Dagens oppskrift var enkel, etter tips fra en bryggerkollega på jobben:
90% Pilsner malt
10% sukker
Saaz
WLP570
Planlagt OG (21 liter): 1.062
Endte opp med 23 liter 1.060, så her var det litt kluss i vannmengdene. Litt utenfor stilen, men satser på det blir godt øl. Luktet herlig belgisk av starteren, som ble pitchet morgenen etter.
Fiskesuppemiddag i bryggerommet med bryggeassistenten |
Det kvernes malt |
Litt bestikkelser til en utålmodig sjel |
YouTube, baguetter med smør og vørter :) Topp stemning! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar