Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

onsdag 22. mars 2017

Bryggedag: Belgisk Blond + test av havrestout

På søndag ble havrestouten "Systèmes Fred" tappet fra fat til flasker av samarbeidspartnerne i MHODs bryggerier. Selv lot jeg min stå på fat. En smaksprøve viste at dette faktisk ble et meget godt øl! Vannjusteringen kombinert med finkvernet røstet bygg, samt en god dæsj pale chocolate malt har tatt "edgen" (astringens) jeg tidvis har vært plaget med på tidligere stoutbrygg. Myk og rund stout med mye sjokolade og hint av kaffe. God stemning!


Ble veldig bra :)

I går var det brygging av Belgisk Blond som sto på planen. Siden min bedre halvdel jobbet seinvakt tok jeg med meg odelsgutten i bryggeriet. Vi startet med fiskesuppemiddag mens meskevann varmet seg opp, og gøv deretter løs på kverning og innmesk. Det viser seg at det er en lovende brygger i gutten, relativt tålmodig og meget nysgjerrig på både lukter, smaker, prosess og utstyr :) Han holdt stand til midt i kokingen (ca kl 21), da var han godt på overtid, men ved godt mot.


Dagens oppskrift var enkel, etter tips fra en bryggerkollega på jobben:


90% Pilsner malt
10% sukker
Saaz
WLP570


Planlagt OG (21 liter): 1.062


Endte opp med 23 liter 1.060, så her var det litt kluss i vannmengdene. Litt utenfor stilen, men satser på det blir godt øl. Luktet herlig belgisk av starteren, som ble pitchet morgenen etter.


Fiskesuppemiddag i bryggerommet med bryggeassistenten

Det kvernes malt

Litt bestikkelser til en utålmodig sjel

YouTube, baguetter med smør og vørter :) Topp stemning!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar