Forrige helg mekket jeg sammen et stativ basert på litt firkantstål, skruer, muttere, skiver, patentbånd, skrapmetall og noen trebiter. Herligheten ble seende slik ut:
Patentbånd slik at fylleren kan vippes utover for å sette på/fjerne flaske |
"Pent" arbeid med vinkelsliperen på de hjemmelagde vinklene her altså ;) |
Ved flasking av 0.33 longneck dyttes bare "proppen" nedover på fylleren |
Da jeg i går skulle tømme et fat belgisk blond på flasker, var det en fin anledning til å teste fylleren. Jeg startet med 0.5 l flasker, og så snart at amerikanske patenter ikke tar høyde for litt lengre flasker. Ser det er noen tips om å forlenge fyllestaven med en slangebit el.l., det forsøkte jeg ikke i går, men kanskje jeg ser på det senere. Denne avstanden mellom flaskebunnen og fylleren førte imidlertid til litt turbulens, slik at når ølet nådde halsen begynte det å skumme ut av sikkerhetsventilen.
Konklusjon: Må forske litt mer på større flasketyper altså.. Når det gjelder 0.33 l longneck fungerte den som en drøm, ikke en dråpe øl spilt!
Hva med mottrykksfyller vs. Beer Gun?
Nå besitter jeg begge deler og kan dermed velge og vrake :) Jeg ser fordeler og ulemper med begge metodene, så mulig jeg bruker de litt ettersom hva formålet er.
Beer Gun fyller mye raskere (i hvert fall slik jeg har brukt den). Mulig jeg kan være litt mer aggresiv med utslipp av trykk på mottrykksfylleren slik at forskjellen her ikke blir så stor. Ulempen med Beer Gun er at jeg må blø av trykk på fatet samt kjøle ned flaskene før fylling for å unngå skumproblematikk.
Mottrykksfylleren kan brukes med karboneringstrykk på fat og varme flasker uten nevneverdige skumproblemer. Man er dessuten mer sikker på purging av flaskene, slik at langtidslagring fungerer nok bedre med denne. Aberet er at det er noe utfordringer med skum på lengre flasker, samt at den fyller noe tregere enn Beer Gun.
There are many Passionate Foodie and their special friend is Essential Distilling
SvarSlettbecause of their complete distillers & accessories.