Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

lørdag 3. juni 2017

Ny kegerator: John Guest-koblinger og ny øllinje

Som nevnt i en tidligere post, er ny kegerator på plass og deler bestilt fra Humlegårdens Ekolager for utskifting av øllinjen. Leveransen tok litt lengre tid enn forventet, men det var nok pga. Kristi Himmelfartsdag og langhelg. Pakken dukket dog opp i går, med en liten tollregning fra Posten på kr 264. Selve bestillingen inneholdt varer for kr 550:

  • 4 x John Guest 3/8" - 5/8" BSP
  • 4 x John Guest 3/16" - 3/8" stam
  • 4 x John Guest 3/8" - 1/4" FFL
  • 6 m PE-slang 3/16" (3,2 x 4,8 mm) blå
Oppsettet er en blåkopi av denne eminente tråden på Norbryggs forum av msevland. Det var også her jeg fikk idèen av å bestille deler fra Sverige; ikke nødvendigvis for at de var billigere, men jeg kunne bestille alt fra samme sted og det var attpåtil på lager.

John Guest-koblinger kan for øvrig anbefales for det groveste. Meget enkelt å montere/demontere, man slipper slangeklemmer, og når man skifter ut den gamle øllinja får man plutselig masse deler man blir nødt til å bruke til en annen kegerator ;)


For å organisere øllinjen litt penere inni skapet, har jeg festet noen rørfester med Tec7 til kjøleskapsveggen og kjøleskapsdøra og tredd slangene gjennom disse. Kegeratoren er nå operasjonell, og mangler kun dryppebrett (dersom noen har tips til et rimelig ett, må være rundt 35 cm langt, er jeg lutter øre).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar