En god kompis av meg jobber på Grans i Sandefjord, og inviterte til båttur fra Stavern til Sandefjord med bryggeriomvisning av bryggmesteren på Grans, Jahn Robert Andersen. Ut på vannet, godt drikke i glasset, bryggeri og smaksprøver - en relativt perfekt kveld ventet!
5 mann møtte opp på brygga i Stavern, og når skipperen hadde dratt hjem og henta nøklene til båten bar det av sted. Med rolig sjø og behagelig marsjfart var overfarten unnagjort på halvannen time, og skipperen kunne få etterlengtet ankerdram og sprette ei øl :)
|
Farkosten |
|
Klar for avreise, så snart skipperen har hentet nøklene :) |
|
Skipper Tom Inge holder stø kurs mot hvalfangerbyen |
|
Broder trives åpenbart med båtlivet |
|
To andre brødre holder fortet akterut |
|
Ankomst Sandefjord i godværet |
|
Riktig oppladning før bryggeribesøket |
Da klokka nærmet seg 17 tuslet vi bort til Grans der Jahn Robert ventet på oss. Han tok oss med på en grundig omvisning i ølbryggeriet og svarte velvillig på spørsmål. Vi fikk også gleden av å smake på Grans Premium rett fra gjæringstankene, hhv. 2 dager gammelt øl og 7 dager gammelt.
|
Kontrollpanelet er omtrent identisk med det man finner på Aass |
|
Jahn Robert forklarer prosessen |
|
Humle |
|
Det ble litt prøvesmaking av malt også |
Etter at ølbryggedelen var gjennomgått, tok Tom Inge oss med i brusproduksjonen og tappelinjene. Meget kult besøk!
|
Grans Bare Øl har fått en kraftig oppsving etter å ha blitt kåret til Norges beste pils i en større test |
|
Jeg fikk med meg 3 x 1 kg humle, mot at jeg leverte noen flasker der humlene ble brukt. Dette er nye humler fra ny leverandør som må testes ut |
|
Kvelden ble rundet av på Gulating pub :) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar