Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 4. juni 2019

Tiden går og plutselig er det vår. Eller sommer..

Hei hvor det går, juni er påbegynt og siste nytt herfra var i januar.. Vinteren har gått med til pappaperm og lite brygging, og vårparten har stort sett gått i bygging av snekkerverksted (mer om det i en senere post).

ØLFESTIVAL
Tradisjonen tro har det blitt avlagt en visitt på Haand Ølfestival i Drammen. I år var det utelukkende utenlandske bryggerier tilstede (sett bort fra vertskapet), med fokus på surt og vilt. Dette passet meg meget bra, og jeg var i hvert fall strålende fornøyd med opplegget.
GUITARS (AND CADILLACS..?)
Deler av bryggerommet har også vikariert som gitarverkstedet i vårmånedene, da jeg har "restaurert" den gamle strat-kopien min ved å sette inn nye pick-ups, skjerming av hulrom og "justert" en del på utseendet (til det verre synes noen, andre synes det var helt ok).Blod på tann, jeg så meg nødt til å "bygge" en Telecaster også, da jeg ikke hadde en slik fra før. Bestilte derfor et byggesett, der det første som ble gjort var å kaste pick-ups og øvrig elektronikk. Pusset deretter kropp og hals, skar til hodet, satte inn kropp med terassebeis (og pusset, og beiset, og pusset...) og hals med olje. Båndene ble filet og justert etter beste evne før ny oversadel (bein), strengemekanikk (Fender locking tuner), pick-ups (Fender Telecaster Texas Special Custom Shop), Fender locking straps, originale Fender pots og bryter (mangler dog knotter - det er under bestilling). Rent bortsett fra treverket og strengeguider er det altså bare broen som ikke er byttet (noe jeg kommer til å gjøre pga. intonasjonen). Plekterbrettet som fulgte med byggesettet passet litt dårlig med originalpick-ups, så jeg laget et nytt i akryl på laserkutteren. Godt fornøyd med resultatet, både estetisk og lydmessig (selv om det er noen ørsmå intoneringsissues som jeg skal hanskes med senere).
OG HVA MED ØLBRYGGING..?
Rent bryggemessig har jeg nå startet å fylle opp fat igjen, det står en NEIPA på fat som bør være ferdig karbonert til helgen, og i går ble det brygget 40 liter med sommerlager (pilsnermalt, mais, saaz, W34/70). På planen står 40 liter Lucky Jack og 20 liter Tank7 før sommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar