Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

lørdag 25. mai 2013

DIY Magnetrører

Etter å ha brygget 6 batcher på tørrgjær er det på tide å gå litt videre, altså fersk gjær. For å få litt fortgang på sakene, og ikke minst slippe unna med færre pakker/rør, er gjærstarter denne ukens fritidssyssel. Dvs. nærmere bestemt en magnetrører (da jeg ikke har ork til å gå og riste på en kolbe hele tiden, samt at det er mer effektivt).

Utallige forumposter på nettet viser hvordan en slik kan lages. Mitt utgangspunkt var noen elektrodeler fra Kina, noen plankestumper og en CPU-vifte. I tillegg gikk man til innkjøp av en 5 liters erlenmeyerkolbe (da man før eller siden trenger større startere) og magnetpinne. Koble og magnetpinne kjøpt hos Bryggeland.

Innkjøpsliste magnetrører:
PC-vifte - 0 kr (hadde fra før)
12V strømforsyning - 0 kr (hadde fra før)

SUM: 159,14 kr

PC-vifte samt strømforsyning kan kjøpes for en slikk og ingenting på for eksempel dx.com.

Noen bilder:

Et custom "koblingsskjema"

Pleksiglassplate

En boks laget av noen plankestumper, i mangel av noe bedre :)

Potmeter og on/off-bryter (da jeg har planer om å skifte fra den høyst primitive treboksen til noe mer estetisk har jeg ikke loddet noe ennå, kun brukt elektrikertape og krokodilleklemmer)

Potmeter og on/off-bryter innfelt

Nettadapter (da dette kan justere strøm og spenning, samt har av/på-bryter er egentlig bryteren og potmeteret på "kassen" overflødig, men planen er å bytte dette nettadapteret mot noe mindre og enklere og nevnte bryter/potmeter kommer da til sin rett)

Innmaten


Testrun med vann
Første gjærstarter in action!
WLP001 grewing stronger, faster, better! :)

2 kommentarer: