Orginal oppskrift:
4.19 kg British Pale Ale (3.5 ° L)
0.45 kg Munich malt (9 ° L)
0.34 kg Crystal (40 ° L)
0.227 kg Crystal (120 ° L)
0.227 kg Victory (28 ° L)
Horizon 13% AA, 60 min
Cascade 6% AA, 10 min
Centennial 9% AA, 10 min
Cascade 6% AA, 0 min
Centennial 9%AA, 0 min
White Labs California Ale WLP001
OG: 1.052
FG: 1.013
IBU: 35
Color: 25 EBC
Tilpasset oppskrift
4.19 kg Weyermann Pale Ale
0.45 kg Weyermann Münchner I
0.34 kg Weyermann Caramunich II
0.227 kg Weyermann Caraaroma
0.227 kg Weyermann Melanoidin
Magnum 14.6% AA, 60 min
Cascade 7% AA, 10 min
Centennial 10% AA, 10 min
Cascade 7% AA, 0 min
Centennial 10% AA, 0 min
White Labs California Ale WLP001
IBU: 38.9
Color: 36,9 EBC
(IBU og color er beregnede verdier fra softwaren BrewMate. Stoler dog ikke helt på disse verdiene, særlig ikke color)
Lagde en gjærstarter på ett rør fredag ettermiddag, satt denne til kjøling lørdag kveld. Tok den opp noen timer før pitching og dekanterte. I etterkant ser jeg at jeg godt kunne dekantert mer, men var litt usikker på om jeg ved uhell kom til å helle av noe av gjæren. Nuvel, tar det på begynnerkvota.
OG endte på 13.2 Brix, eller ca 1.053, uten noe tillegg/fratrekk av ingredienser underveis. BrewMate antydet OG på 1.065, men heldigvis traff jeg langt på vei orginaloppskriften.
Noen bilder:
Litt rallemekk for å lage en overgang som passet fra ny kran til pumpe, men det ble i hvert fall tett og funket som snus! :)
Ny kran fungerte utmerket
20 liter on the spot
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar