En bloggpost om bryggingen av dette ølet kan leses her, litt om status under gjæring her, og litt om endelig resultat samt kegging her.
Veldig spent på mottakelsen av dette ølet, personlig likte jeg det svært godt, og mener det endte opp ca. slik jeg ønsket mtp. å få til en tilnærming til BrewDog Jack Hammer.
Oppskriften på ølet inkl. notater kan lastes ned som PDF her.
Kjeksene som serveres på vår stand i dag er basert på masken fra Sheep Shaggin' Bastard. Oppskriften på disse er som følger:
- 2,5 dl mask
- 400 g cheddar
- 8 ss smør
- 5 dl hvetemel
- Litt salt
- Litt pepper
- Chili
- Jalapeños
- 0.33 l bockøl (hjemmebrygget må vite)
- Maldonsalt
Mask tørkes, kvernes i mandelkvern og finkuttes med stavmikser. Deretter blandes denne med bockølet, mens smør og ost kjøres i foodprosessor. Til slutt blandes dette sammen med hvetemel og salt, pepper samt finhakket chili og jalapeños. Kjevles flate, deles med en pizzakutter før man strør på maldonsalt og steker på 200 grader Celcius til kjeksene er gjennomstekte.
En liten presentasjonsvideo av bidraget til NM PF:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar