Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

lørdag 1. februar 2014

NM Publikumsfavoritten - RB: Sheep Shaggin' Bastard

Da er dagen her og det bærer av sted til Kanonhallen i Oslo for årets norgesmesterskap i hjemmebrygging - del 1: Publikumsfavoritten. Undertegnede stiller som Rogue Brewing på vegne av Svarstad Ølbryggerlaug med "Sheep Shaggin' Bastard", en Imperial India Pale Ale (IIPA/DIPA - kjært barn osv.).

En bloggpost om bryggingen av dette ølet kan leses her, litt om status under gjæring her, og litt om endelig resultat samt kegging her.

Veldig spent på mottakelsen av dette ølet, personlig likte jeg det svært godt, og mener det endte opp ca. slik jeg ønsket mtp. å få til en tilnærming til BrewDog Jack Hammer.

Oppskriften på ølet inkl. notater kan lastes ned som PDF her.

Kjeksene som serveres på vår stand i dag er basert på masken fra Sheep Shaggin' Bastard. Oppskriften på disse er som følger:

  • 2,5 dl mask
  • 400 g cheddar
  • 8 ss smør
  • 5 dl hvetemel
  • Litt salt
  • Litt pepper
  • Chili
  • Jalapeños
  • 0.33 l bockøl (hjemmebrygget må vite)
  • Maldonsalt

Mask tørkes, kvernes i mandelkvern og finkuttes med stavmikser. Deretter blandes denne med bockølet, mens smør og ost kjøres i foodprosessor. Til slutt blandes dette sammen med hvetemel og salt, pepper samt finhakket chili og jalapeños. Kjevles flate, deles med en pizzakutter før man strør på maldonsalt og steker på 200 grader Celcius til kjeksene er gjennomstekte.






 En liten presentasjonsvideo av bidraget til NM PF:

Litt usikker på hvordan det er med ekstra bord osv. når man kommer inn til Kanonhallen, så fant noen plankebiter og snekret sammen en provisorisk bar for formålet, slik at man har litt plass til å sette saker og ting på ;)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar