California Common
OG 1.053, FG 1.013. 20 liter til gjæring, effektivitet på 74 %.
Kjørte det røstede bygget gjennom en mandelkvern før denne ble mesket inn sammen med Pale malt. Brukte også flaket bygg som ble innmesket etter at røstet bygg var blandet med Pale malt. Kjørte et 15 min steg på 49 grader, deretter 60 minutter på 64 grader. Resirkulerte mesteparten av tiden. Ingen problemer med stuck mash som jeg har lest enkelte andre har slitt med på denne gristen.
Igjen ble det nok vel god kok og avdampning, må få justert dette i Brewsmith ved neste anledning. OG ble derfor noe høy (1.053). 19 liter til gjæring gir effektivitet på ca 82 %. Hadde også litt kluss med kjølevannslangen på motstrømskjøleren (hageslange uten armering = vil gjerne krølle seg når den blir varm/myk), så den skal skiftes til en stivere variant ASAP. Førte dog ikke til noe mer problem enn at kjølingen ble avbrutt og fortsatt et par ganger.
Samtidig som Dry Stout ble brygget i dag, ble også både batchene med California Common og German Pilsner (RB#08) fatet. Hadde i utgangspunktet tenkt å filtrere pilsen, men denne var så klar ut fra gjæringsfatet at jeg droppet det. Dermed står begge og godgjør seg på litt CO2 nå (med forskjellig trykk i henhold til stilart).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar