Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

torsdag 16. april 2015

Prosjekt bryggerom: Stenderverk og spikerslag

Dags for en liten oppdatering igjen. Bryggingen er det litt stillstand på for tida, da den lille fritida man har prioriteres til snekring før sommeren brått er her med husmaling og alt annet vedlikehold som må gjøres. Dessuten er keezeren enn så lenge vel forspent med øl, så man lider ennå ingen nød.

Det begynner omsider å se ut som et rom, noe som gjør godt etter lange dager. Alle veggene er nå "ferdige", dvs. ferdige så langt jeg kommer før elektrikerkompis og rørlegger får tatt en visitt. Har derfor begynt på gulvet. Om man trodde veggene tok tid i et skjevt gammelt fjøs har man ikke forsøkt seg på gulvet.. Her er det støpt med fall mot møkkarenner til møkkakjeller, dessuten er det fall i den andre retningen også. Planen er tilfarergulv på 2" cc30 bjelkelag, så man sikrer god bæreevne. Det betyr vel om lag 25 bjelker som skal på plass. Med splitting av materialer, festing av svill, oppklossing og vatring går det kjapt en time per bjelke. Men man er i hvert fall i gang!

Benyttet krysslaser og tommestokk for å sjekke x antall punkter rundt i rommet. Fant det høyeste punktet og la første bjelke her. Så var det bare å legge neste i vater med denne, osv. Ser for meg 3-4 arbeidsdager til før jeg er ferdig med bjelkelaget. Når den jobben er unnagjort venter tilnærmet samme jobb på taket, noe som sikkert tar enda lengre tid pga ukurante arbeidsposisjoner. Heldigvis er dette den kjedeligste og mest langdryge jobben, når det er unnagjort og håndtverkerne har gjort sitt blir det bestilling av plater og isolasjon, og da bør ting gå litt mer unna. Forhåpentligvis.

Pix:Der splittes materialer


Stender og spikerslag på vestvegg ferdigNordvegg påbegynt

Her sto "Lykkerosa" og "Røkka" en gang i fordums tid


Østvegg påbegynt

I midten av bildet (bak bordet) vil inngangsdøren bli satt inn på siktStolpen i bildet vil bli skjult i en lettvegg som deler rommet i to

De første to gulvbjelkene er på plass

Merking av høydeforskjell på betonggulvet
2 kommentarer:

  1. Dette kan jo bli meget bra! Har du noe plantegning som viser hvordan du ser for deg det endelige oppsettet?

    SvarSlett
  2. Takk for det Rune! Jeg har lastet opp en grov skisse som du kan sjekke ut her: http://www.hoved2tal.com/images/bryggerom_planskisse.png

    Den viser ikke stort annet en hvordan planløsningen vil bli i grove trekk (og dimensjoneringen er nok litt "off"). Selve interiøret har jeg en liten plan på i hodet, men har ikke bestemt meg endelig for detaljene ennå. Må få på plass elektriker og plating av vegger og gulv først, så jeg får litt feeling med hvordan rommene blir :)

    SvarSlett