Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

søndag 18. september 2016

Innhøsting av humle 2016

Humlene var i helgen kommet til det stadiet at det var på tide å plukke de ned. Det er den første høsten jeg har høstet humle, så gleden var selvsagt stor, selv om selve avlingen ikke var all verdens. Før høstingen vurderte jeg litt hvordan jeg skulle bruke humlene: Tørke og fryse, eller bruke direkte i øl (kok/flameout eller tørrhumling)? Jeg falt ned på å tørke og fryse, siden jeg har et par kommende brygg på blokka der jeg ikke får nyttet disse humlene slik jeg vil.

Neste spørsmål som måtte besvares var hvordan humlen skulle tørkes. Alternativene mine var å bygge en tørker, tørke i stekeovn eller tørke i mikrobølgeovn. Siden jeg ikke hadde tid til å følge med på stekeovn, og mikro høres litt sketchy ut, ble det en variant av første alternativ. I stedet for å bygge en tørker lagde jeg rammer som jeg kledde med insektsnetting. Planen er å tørke humlene i romtemperatur over 4-5 dager (eller til jeg "føler" de er tørre nok), og så vakuumere og fryse. Tok meg ikke bryet med å veie humlene for å regne på tørkingen, det får heller komme når avlingen blir litt større. Tipper jeg kommer til å bruke disse humlene i samme brygg som en slags test.

Ramme: Langsider og kortsider (75x60 cm)

Ramme: Gjæret

"Føtter" (som også binder rammen sammen)

En ferdig ramme

Komplett med nett

Klar for humlen!

Cascade

Cascade

Chinook

Høsting av cascade

Årets Chinookavling

Årets Cascadeavling

EKG-avling til venstre, Northern Brewer til høyre :) Disse blir nok kun tørket for show, litt for lite til å bruke til noe

Fra venstre: Chinook, Cascade, EKG, Northern Brewer

Chinookkonglen er bare så sykt kul!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar