Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

onsdag 28. september 2016

Tørking av humle og diverse brygg

Etter at humlene ble høstet ga jeg de 4 dager til å tørke i romtemperatur. Det endelige resultatet ble 40 gram Chinook, 37 gram Cascade og en blanding av East Kent Goldings og Northern Brewer på hele 6 gram! :) Humlen ble vakuumpakket og fryst. Ser for meg å bruke de to førstnevnte som aromahumle i en Pale Ale utover høsten en gang.


Ellers har det blitt brygget litt de siste ukene også. For noen uker siden brygget jeg en SMaSH Munich Dunkel, brygget på Munich Malt og Hallertauer Hersbrucker. Dette blir mitt juleøl i år. Videre ble det brygget en IPA basert på en Stone IPA kloneoppskrift. Denne ble også brygget tidligere i år, men der skjedde det noe med gjæringstemperaturen slik at det fatet ble kassert. Denne versjonen bør være klar til fating om noen dager.

I løpet av november skal det arrangeres Oktoberfest på bruket, og jeg var i beit for noe passende øl til anledningen. Med relativt kort tid (sett med tradisjonelle lagerøyne) til eventet, bestemte jeg meg for å brygge en Munich Helles, gjæret etter Tasty-metoden. Denne ble brygget på mandag. Grøppsammensetning var stort sett pilsnermalt, med noe munich og melanoiden. Bitterhumlet med Hallertau Mittelfrüh. Testet ny gjærtype, WLP860 Munich Helles (bør være passende), og lagde en 4,3 liter starter på denne (4 pakker til 40 liter).
På bryggedagen gikk det som forventet, blant annet det faktum at å brygge til 2x19 liter i en 50 liters kjele krever litt industrimetoder: Endte opp med 2x17 liter på OG 1.068. I følge planen skulle denne være på 1.048. Det ble derfor "brygget ned" ved å tilsette vann slik at jeg satt igjen med 2x23 liter i gjæringsfatene. Disse står nå på 11 grader og planen er å rampe opp til 12-13 grader om en ukes tid, for så å rampe opp til 18 grader før coldcrash. Blir spennende å teste resultatet :)
Lille hjelper er klar for innmesking
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar