Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 4. april 2017

Bryggedag: Belgisk Tripel + fating av Belgisk Blond

Blond'en som ble brygget for et par uker siden var nå moden for fat, og jeg tenkte å benytte anledningen til å brygge en Tripel og hive den på gjærkaka til Blond'en. Sistnenvte gjæret ned til ca. 1.010 og holder rundt 6.6 % ABV. Meget fornøyd med smaken på denne, gleder meg til den er ferdig karbonert. Det ble et 19-liters fat, 3x0,75 fliptoppflasker samt en halvliter til bryggeren :)

Det ble en forholdsvis lang bryggedag, da man mesket i halvannen time (og kokte tilsvarende). Ikke nødvendig selvsagt, men den lille familien kom ned med middag så vi inntok denne mens mesken ble forlenget. Koselig avbrekk i brygginga :)

For øvrig fungerte modifikasjonen av pumpefeste helt etter planen og følgelig mye mindre gris ved tømming av pumpe. Happy camper. Har også isolert lokket på 20G-kjelen, men ser ut til at den må gaffes ytterligere da det løsnet litt under mesking :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar