Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

torsdag 27. april 2017

DIY: Halvautomatisk maltmølleløsning

Jeg har en stund benyttet en tilårskommen drill for å slippe å håndsveive maltkverna. Dette har funket passe bra, men litt "slitsomt" å sitte og holde på drillen for at det hele ikke skal velte overende. Litt rallemikk for å posisjonere mølla over et spann har det også vært. Hva med å montere det hele på et bord, slik at det hele kan være mer stasjonært så man slipper å dra ting fram fra skap og montere og holde på hver gang?


Fant et gammelt bord, lagde et hull tilsvarende åpningen under valsene på mølla, satte på noe beslag langs kantene på dette hullet, og festet mølla på toppen. Deretter lagde jeg noen passende hull for feste av drill med patentbånd, og bygde opp under drillen med en plate, for å få den noenlunde jamn med skruen på mølla.


Selve oppsettet vil straks få en plass utenfor bryggelokalene, slik at jeg slipper støv og maltrester. Mølla dekkes til med en pappeske eller plastpose etter bruk så man ikke plages med FOD.


Det hele er "halvautomatisk" i og med at man jo må trykke inn "avtrekkeren" på drillen. Dette kan dog fikses enkelt med strips. Jeg ser etter en drill med strømkabel som har passe rotasjonshastighet og moment - da kan denne enkelt startes og stoppes med en bryter. Inntil videre ser det altså slik ut:


Festet med 1 stk patentbånd (stripset er for å holde en trinnbryter på plass - som sagt er denne drillen tilårskommen)


Spannet er midlertidig satt på en hjemmesnekra ølkasse, da den hadde perfekt høyde. Er rom for utbedringer her

Underside: Beslag langs kanten der hullet er laget

11 kg malt til morgendagens brygg er ferdig kvernet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar