Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

søndag 1. desember 2013

London Calling!

I forbindelse med at man skulle på et DBA-kurs i London, sømmet det seg å besøke noen lokale etablissementer. Puber er ikke noe problem å finne i de britiske øyers hovedstad, så man måtte sette visse kriterier. Eller kriterie: Craft beer. Litt konsultasjon på Norbryggs forum samt (etter tips fra nevnte forum) utforsking av appen "Craft Beer London", ga inspirasjon til en pubrute. Da man måtte være på kurs til kl 16-17 hver dag og samtidig møte i oppegående stand neste morgen, var det essensielt at avstandene fra hotellet ikke var for store.

Jeg oppholdt meg på Radisson BLU Grafton, og endte opp med følgende besøk:
Tirsdag: Draft House Charlotte
Onsdag: BrewDog Camden
Torsdag: Royal George, Euston Tap, Draft House Charlotte

Et lite resymè:

The Draft House (Charlotte Street)
URL: http://www.drafthouse.co.uk/
Ca. 5-10 minutters gange fra hotellet navigerte jeg meg hit på tirsdag kveld. Dette er tilnærmet hull i veggen med noen få bord på fortauet. Bordene på fortauet var opptatt. I slutten av november. Inne, desto verre. :) Fullt av folk, tre veldig hyggelige folk i baren og drøssevis med øl på flaske, fat og cask. Personalet var hyggelige og hjelpsomme, og ga seg god tid til å gi kundene smaksprøver på det de måtte ønske, selv om baren kokte med folk. Jeg endte med å prøve følgende:

Bryggeri: Siren Craft Brew
Øl: Liquid Mistress Red IPA (5.8 %)
Herlig øl, godt med humlearoma, ikke altfor bitter. Meget god!

Bryggeri: Alechemy Brew Co.
Øl: Alechemy Citra Burst (5.4 %) - cask ale
Hadde et håp om noe à la Humlesus (mtp. Citra), men denne var veldig fruktig og ikke helt etter min gane...

Bryggeri: Sambrooks Brewery
Øl: Wandle (3.8 %) - cask ale
En helt grei ale, midt på treet. Ingen høydare, ingen skuffelse.

I tillegg ble det forsøkt en "super hopped strong ale"-sak torsdag kveld, dessverre var det et flyktig bekjentskap i form av en databaseadministrator fra Manchester som bestilte denne til meg, så konkret hva det var er ganske usikkert. God var den i hvert fall :)

BrewDog Camden
URL: http://www.brewdog.com/
Ca. 25 min gange fra hotellet, i bydel Camden, ligger BrewDog sin første pub i London. Da jeg ankom på ettermiddagen var det heller labert med folk; noen svensker, en og annen amerikaner og lokale. Etter hvert fyltes baren opp med bartendere og man kunne skjønne at noe var i gjære. Det ble relativt fullt utover kvelden, og etter 2-3 øl og en pizza kom jeg i snakk med en amerikaner som jobbet som bartender. Han kunne fortelle at han jobbet for Stone Brewing og at han var bosatt i London et år. Videre hadde han en fetter som nylig hadde vunnet en konkurranse hos Stone, og var svært interessert i å dele litt kunnskap innen bryggefaget. Så får vi se om vi hører noe mer fra den kanten, eller om dette kun var det sedvanlige amerikanske og overfladiske.. Nuvel, ettermiddagen/kvelden brakte følgende:

Bryggeri: BrewDog
Øl: Jackhammer (7.2 %)
Fantastisk! Denne MÅ prøves! :)

Øl: Punk IPA (5.4 %)
En god IPA

Øl: 5 A.M Saint (5.0 %)
En herlig amber!

Bryggeri: BrewDog & Arbor Ales
Øl: Pirate Badger Attacks (7.8 %)
Dette var en av flere samarbeidsbrygg de hadde på fat (tilsynelatende gikk flere puber sammen om å brygge et øl som ble distribuert på de deltakende pubene). En flott brown ale med hint av kokosnøtt

Bryggeri: Weird Beard Brewing Company
Øl: London Beard (5.5 %)
Velhumlet pale ale fra hjertet av London.

I tillegg hadde de en innretning, Hopinator. Det er et tappetårn de fyller med utvalgt humle (altså en slags tørrhumlingsdings), og skifter øl ca. en gang i uken.

Royal George
URL: http://www.taylor-walker.co.uk/pub/royal-george-euston/c1025/


Denne puben lå vis-a-vis kursstedet jeg var på, så det ble en stopp her for litt mat og noen øl. Klassisk engelsk pub uten det store utvalget av craft beer. De hadde dog noen få på flaske, samt 2-3 cask ales. Jeg hadde et par BrewDog Punk IPA og en cask ale.

Bryggeri: Cottage Brewing
Øl: Between the posts (4.6 %) - cask ale
Vekket vel ikke de helt store følelsene og blir vel fort glemt.

Euston Tap
URL: http://www.eustontap.com/

Her skulle jeg gjerne vært litt lengre, men da jeg var med en gruppe engelskmenn som heller ville finne noe mat så ble det en kort visitt. Virket som de hadde et veldig bra utvalg craft beer her, det var også en cider-avdeling rett ved siden av (besøkte dog ikke denne).

Bryggeri: Lagunitas
Øl: Lagunitas IPA
Klassisk West Coast IPA!


Ble overhodet ikke tid til alt man hadde lyst til/planlagt, så man må vel over en tur eller to til neste år også :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar