Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

tirsdag 17. desember 2013

Vinterbryggeri: Provisorisk avtrekksvifte

For å bedre avtrekket (eller i det hele tatt ha et avtrekk) i vinterbryggeriet har jeg testet med en provisorisk "avtrekksboks". Idéen var å bygge inne kokekjelen og sette en vifte i kjellervinduet for å tvinge dampen hit i stedet for rundt omkring i rommet. Kriteriet var at dette måtte være provisorisk og enkelt å rigge ned/opp. Løsningen ble en plate i vinduet med en avtrekksvifte, samt tre "vegger" som enkelt kunne hektes av/på bjelkene i taket. Kryssfiner, mdf hylleplate fra Biltema, deler fra en kassert fryser, avtrekksvifte fra Clas, noen skruer, spiker, hammer og sag. Resultat:

Kjellervindu, type gammelt

Hylleplate Biltema, type MDF

Hylleplate skjært til riktig størrelse

Avtrekksvifte fra Biltema

100 mm hullsag for avtrekksvifte

Hull klart!

Vifte festet til plata, et par gamle skuffhåndtak som lå og slang er festet på og to av veggene hengt opp

Siste vegg på plass

En liten inspeksjonsluke i pleksiglass

Testkoking i kveld viste at POC'en er godkjent. Det forsvant mye mer damp ut av vinduet, aka. den riktige veien, og mindre damp fant veien ut i rommet ellers. Blir spennende å se på fredag, da blir det to kokeomganger á 90 minutter. Så får vi se om den fortsatt holder stikk. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar