Siden man må stille med minst 19 liter (og det kanskje er litt lite), bestemte jeg meg for å brygge 50 liter (to fat + litt til meg selv for smaking). Ølet er humlet med Colombus (bitter) og Centennial (bitter + øvrige humletilsetninger), og gjæres på WLP001. Maltgristen er pale malt, crystal 40, melanoidin og flaket hvete.
Hva gikk bra?
Traff OG ganske spot on. Hadde planlagt med 1.070, og målte nøyaktig det på første kok, og 1.072 på andre kok. Motstrømskjøleren fungerer også som en drøm, og med Blichmann Thrumometer var det utrolig enkelt å monitorere temperaturen (fremfor å holde et termometer i vørteren under hele kjølinga). Mesketemperaturen holdt seg også utrolig stabilt. 64,5 grader som tapte seg kun én grad i løpet av 90 minutter mesk.
Hva gikk ikke fullt så bra?
Den nye avtrekksløsningen fungerte vel under pari kan man si, noe jeg egentlig fryktet med 2 x 90 minutters kok. For det første er ikke "hetta" tett nok, for det andre er nok vifta litt for puslete. Får se om vi kan forbedre dette i løpet av juleferien. I tillegg ble volumet litt mindre enn ønsket, 40 liter mot planlagt 50. Mulig det ble litt mye avdamping, samt en del forsvant vel i trub pga massiv humling.
Photos:
Pale malt, crystal 40, melanoidin, flaket hvete
Humleskjema: 90 min, 30 min, 15 min, 10 min, 5 min, 1 min (samt tørrhumling)
Thrumometer på plass, fungerer utmerket
18 liter + 22 liter til gjæring ved 18 grader C
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar