Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

torsdag 6. oktober 2016

Fermentert mat: Sauerkraut

Det er oktober, og tid for oktoberfest med tilbehør. I den anledning tenkte jeg det hadde vært artig å lage sauerkraut på tradisjonelt vis. I går kveld laget jeg dermed et par norgesglass av denne tyske surkålsvarianten. Slik gjorde jeg det:


Ingredienser
  • 2 store kålhoder
  • 6 spiseskjeer salt
  • 2 norgesglass eller tilsvarende
  • Tøystykke og strikk
Fremgangsmåte
  • Ta av de ytterste kålbladene (skal brukes til slutt)
  • Strimle kålen og legg alt over i en stor bolle
  • Ha over litt og litt salt mens kålen knas og bankes (kan ta tid). Kålen skal slippe så mye væske som mulig.
  • Legg etter hvert litt og litt kål i norgesglasset. Bank og trykk ned (gjerne med et mindre glass) for hvert lag. Viktig å få ut alle luftbobler. Etter hvert som man trykker ned og fyller på, vil væske sive over selve kålen (hvis ikke kan man lage en lake av vann og litt salt og helle over – det viktigste er at kålen ikke må være i kontakt med luft).
  • Legg til slutt kålbladene på toppen og press ned slik at disse holder all kålen under væsken.
  • Dekk til med tøystykke og strikk, og sett lunt i min. 2-3 uker
Så er det bare å vente noen uker og sjekke resultatet :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar