Meskinga gikk ganske beint fram, måtte justere litt med kaldt vann for å treffe temperaturen, ellers ingen større utfordringer. Da vi skulle koke fant vi til slutt ut at uten lokk og full pupp på termostaten var veien å gå for å få en stabil kok. Pre-boil SG-målingen vi foretok var nok målt feil, evt på feil temperatur, så den ser vi bort fra ;)
OG landet på 1.046, og utbytte på ca. 72%.
Gjær ble pitchet ca kl 16 i går. Sjekket i dag tidlig kl 09:00 og det er ennå lite aktivitet i gjærlåsen. Gjæringsbøtta er dog tett og lokket buler ganske bra oppover, så regner med det skjer noe her i løpet av dagen.
Her er noen bilder fra bryggedag 1:
Arbeidsbenken er klar
Antrekket er selvsagt i orden! :D
Utstyr er linet opp, klart til dyst
Obligatorisk bjelle, samt malt
2 blad førstegangsbryggere nyter en Nøgne Ø Pale Ale for inspirasjonens skyld
S.Ø.L
Happy, shiny people!
Malt klart til mesking
Her ska're meskes, sa folk
Meskmeister Skoglund i dyp konsentrasjon
Yngste blad Lie i gang
Den herligste mesk
Ferdig med skylling, straks nådd kok
Mot slutten av koketiden, humle tilsatt og kjøler er nedsenket
Kjølingen i gang
Det kjøles!
Herligste!
Gjær, type Nottingham
Trub
Mer trub
Gjær pitchet
Ca. 24 liter klar for gjæring
Oppskrift generert med BrewMate:
Pale Ale
American Pale Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 5.100
Total Hops (g): 50.00
Original Gravity (OG): 1.045 (°P): 11.2
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 4.42 %
Colour (SRM): 4.9 (EBC): 9.7
Bitterness (IBU): 33.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
4.500 kg Pale Ale Malt (88.24%)
0.500 kg Wheat Malt (9.8%)
0.100 kg Caramalt (1.96%)
Hop Bill
----------------
30.0 g Northern Brewer Leaf (10.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
20.0 g Cascade Leaf (7.8% Alpha) @ 10 Minutes (Aroma) (0.8 g/L)
Misc Bill
----------------
5.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash)
10.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Mash
----------------
Total Grain (kg): 5.100
Grain Temp (°C): 25.0
Strike Water (L): 15.30
Grain Absorbtion (L/Kg): 0.90
Water / Grain Ratio (L/Kg): 3.00
Desired Mash Temp (°C): 66.0
Strike Water Temp (°C): 71.5
Total Mash Volume (L): 20.40
Sparge
----------------
Sparge Water (L): 18.23
Sparge Deadspace (L): 0.00
Desired Sparge Temp (°C): 75.0
Sparge Water Temp (°C): 83.6
Boil
----------------
Top up Water added to Kettle (L): 0.0
Wort Volume before Boil (L): 28.9
SG before Boil: ???? (°P): ????
Boil Length (Minutes): 60.0
% Evaporation per Hour (5-15%): 10.0
Wort Volume after Boil (L): 26.0
SG after Boil: 1.045 (°P): 11.2
Losses to Trub and Chiller: 0.0
Final Volume (L): 26.0
After Cooling (4% loss): 25.0
Single step Infusion at 66°C for 45 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP039 - Nottingham Ale
Jeg må si at jeg liker at deres første øl er en all grain, det står det respekt av! Ser fram til å lese mer om deres ferd!
SvarSlettTakk for det! Ny batch planlegges i løpet av et par ukers tid. Vi får hoppe i det og forsøke på en lager :)
SvarSlett